fbpx

Pakkans ex-minister Hoefdraad vergroten met beloning tipgever

INGEZONDEN– Het Openbaar Ministerie, c.q. het justitieel apparaat zou meteen moeten overgaan tot het uitloven van een beloning aan de gouden tipgever om zo de pakkans van de gewezen voortvluchtige minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, te vergroten.

De ex-minister kan nog steeds niet persoonlijk worden gehoord door de rechter, omdat hij sinds midden juli 2020 spoorloos is. De politie heeft toen een opsporingsbevel uitgevaardigd.

Hoefdraad wordt verdacht van elf strafbare feiten, waaronder oplichting en verduistering en het overtreden van de bankwet en de anticorruptiewet.

Hij zou onder meer samen met de voormalige baas van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert-Gray van Trikt, fraude hebben gepleegd. Zo zou Hoefdraad 17 overheidspanden hebben verkocht aan de Centrale Bank, voor 105 miljoen euro. Ook zou hij inkomsten van royalty’s op goud hebben misbruikt.

Justitie kon de opsporing in gang zetten nadat het parlement toestemming voor had gegeven. Hoefdraad kreeg eind juli een uitreisverbod, maar wist toch kort daarna of misschien zelf kort ervoor het land te verlaten. Eind juli werd hij gezien in buurland Guyana.

OOK INTERESSANT
60-jarige Chitrawatie Mahabier uit Suriname al meer dan een maand vermist

Terwijl de andere verdachten al enkele maanden zijn opgesloten ( van Trikt straks een jaar), loopt Hoefdraad vrij ergens rond. Het Openbaar Ministerie heeft in februari 12 jaar cel tegen hem geëist. Intussen hebben zijn advocaten gepleit voor vrijspraak.

Wat nu moet gebeuren, is een beloning uitloven voor de gouden tip die leidt tot de arrestatie van Hoefdraad, zodat hij zelf bij de rechter verantwoording kan afleggen.

V. Nathoenie

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Wordt voortvluchtige Gillmore Hoefdraad toch nog gepakt?