Opnieuw gesprek over reizen naar Nederland

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname gaat opnieuw met Nederland bespreekbaar maken of het reizen naar Nederland kan worden versoepeld.

Thans kunnen Surinamers met een Surinaams paspoort slechts onder strikte voorwaarden naar Nederland reizen.

Zelfs personen die al volledig zijn gevaccineerd, mogen Nederland nog niet zomaar in. Dat mag pas als de Surinamer met een Surinaams paspoort valt onder een uitzonderingscategorie. Vakantie en regulier familiebezoek zijn nog steeds door Nederland uitgesloten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Sociale status even belangrijk als voeding en water

Minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin gaf dinsdag op een persconferentie aan dat deze kwestie reeds bij een eerder bezoek is aangekaart bij de Nederlandse ministers van Buitenlandse Zaken en Verkeer en Waterstaat, maar nog geen besluit is gekomen vanuit Nederlandse zijde.

Dat Surinamers die naar Nederland willen afreizen met beperkingen te maken hebben, staat in schril contrast met het versoepeld beleid dat Suriname hanteert.

Suriname heeft enige tijd geleden besloten dat iedereen die uit Nederland komt, Suriname mag inreizen, mits deze persoon volledig is gevaccineerd en een negatieve PCR-test kan overleggen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw wil grotere boezem maar sterft bijna door nepborsten

Suriname heeft zelfs de quarantaineplicht voor deze personen afgeschaft.

Tijdens het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan Nederland komende week, zal deze kwestie opnieuw onder de aandacht van Nederland worden gebracht. Families willen elkaar weer zien.

Op social media is de laatste dagen veel discussie over het feit dat Nederlanders wel vrij naar Suriname kunnen reizen, maar Surinamers met een Surinaams paspoort nog steeds niet vrij naar Nederland kunnen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten