fbpx

Onderzoek naar doodschieten geesteszieke man nog gaande

GFC NIEUWSREDACTIE- De 31-jarige BBS’er J.M. die woensdag door de Surinaamse politie in verzekering gesteld voor het doodschieten van een geesteszieke man blijft hangende het onderzoek aangehouden.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

De 47-jarige geestesgestoorde, Edward Koedemoesoe, is na het schietincident aan de Indira Gandhiweg ter plaatse komen te overlijden.

De politie van het bureau Lelydorp kreeg van de BBS’er een telefonische melding dat hij aan de Indira Gandhiweg voor een supermarkt, een man die hem met een scherp voorwerp had aangevallen, heeft neergeschoten.

Bij aankomst van de wetsdienaren troffen zij het lid van de Beveiligings- en Bijstandsdienst op de locatie aan en lag het slachtoffer dat niet aanspreekbaar was op de grond voor de supermarkt.

Het voorlopig onderzoek wees uit dat J.M. met een vriend de winkel was binnengestapt. Terwijl de vriend met de winkelier communiceerde, liep de BBS’er in de winkel rond.

BEKIJK OOK
Petronas Suriname doneert patiëntenmonitoringssysteem aan 's Lands Hospitaal

Op een gegeven moment stapte een agressieve man gewapend met een houwer de winkel binnen die vervolgens met J.M. in botsing kwam.

Om erger te voorkomen liep J.M. naar buiten, maar bij de ingang van de winkel merkte hij op dat de agressieve man met het scherp voorwerp op hem afkwam.

De BBS’er liep naar achteren en haalde voor zijn veiligheid zijn dienstwapen tevoorschijn. Desondanks bleef Edward op hem afkomen, waardoor hij genoodzaakt was vuurwapengeweld te gebruiken. De man werd daarbij geraakt in zijn buikstreek.

Bij aankomst van de ambulance constateerde het ambulancepersoneel dat Edward geen teken van leven meer vertoonde. Het ontzielde lichaam is door de politie voor obductie in beslag genomen.