fbpx

OHM luidt herdenking 150 jaar Hindoestaanse Immigratie met planten 150 bomen

GFC NIEUWSREDACTIE- De herdenking van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie op 5 juni in Suriname zal ingeluid worden door Stichting Organisatie Hindioe Media (OHM) middels het planten van 150 bomen/bloemen op aan de Dr. Sophie Redmondstraat.

Dit jaar herdenkt Suriname ook 150 jaar afschaffing slavernij en 170 jaar Chinese Immigratie.

Op 6 augustus van het afgelopen jaar heeft de Indiase ambassade met 75 jaar onafhankelijkheid van India op 15 augustus in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Openbare Werken, 75 groenhartbomen geplant op de middenberm van de Jagernath Lachmonstraat.

De ambassadeur van India, Balachandran Shankar, heeft toen de samenleving opgeroepen het voorbeeld te volgen. In India is er een groot bomenproject van start gegaan. Het Tropenbos Suriname heeft een soortgelijke oproep gedaan.

BEKIJK OOK
Brokopondo staat op de agenda van AWJ

OHM heeft gemeend aan Moeder Aarde dank uit te brengen daar alle voor-en grootouders die naar Suriname zijn gebracht en op de plantages hebben gewerkt, dankzij Moeder Aarde hun (klein) kinderen hebben voortgebracht en dit land hebben ontwikkeld.

Aan het ministerie van LVV en Openbare Werken is gevraagd hoe een deel van de Dr. Sophie Redmondstraat, meer bekend als Ondro Bon, in ere hersteld kan worden. Om 9 uur zullen voor het ambassadegebouw de eerste groenhartbomen geplant worden.

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de Indiase ambassade in Paramaribo en de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Openbare Werken.