fbpx

Noord-Koreaanse raketlancering bewijst dat ze de hele VS kunnen treffen

GFC NIEUWSREDACTIE- Noord-Korea heeft dit jaar minstens 88 ballistische raketten afgevuurd, evenals een andere intercontinentale ballistische raket (ICBM) met een bereik van 9300 mijl, hoewel die test op een mislukking uitliep.

Tests van de Noord-Koreaanse Hwasong-14 en Hwasong-15 in 2017 bewezen dat het land het mogelijke potentieel had ontwikkeld om de Verenigde Staten te bereiken.

Maar die tests gaven niet aan dat de Noord-Koreanen de noodzakelijke technologische sprong hadden gemaakt om Amerikaanse luchtverdedigingssystemen te ontwijken.

Op 3 november lanceerde Noord-Korea een vermoedelijke Hwasong-17-raket, maar het slaagde er niet in zijn vliegroute te bereiken en viel snel in de oceaan na fasescheiding.

De raket die Noord-Korea op 18 november afvuurde, bereikte een succesvolle lancering en had een hoogte van 3.700 mijl en bleef meer dan 69 minuten in de lucht voordat hij ongeveer 130 mijl uit de kust van het op een na grootste eiland van Japan, Hokkaido, landde.

BEKIJK OOK
Vrouw vloog 3.000 mijl om online vriend te ontmoeten, maar werd vermoord voor haar organen

De Japanse minister van Defensie Yasukazu Hamada verklaarde dat, afhankelijk van het gewicht van deze kernkop, de rakettest van Noord-Korea aantoonde dat het land meer dan 9.320 mijl kon bereiken, “in welk geval”, zei Hamada, “het de hele Verenigde Staten zou kunnen bestrijken.”

De Verenigde Staten waren er snel bij om Noord-Korea te veroordelen en beloofden alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om de veiligheid van hun Zuid-Koreaanse en Japanse bondgenoten te beschermen.

“Dit gedrag van Noord-Korea is onlangs een schaamteloze schending van meerdere VN-veiligheidsresoluties”, vicepresident Kamala Harris, “Het destabiliseert de veiligheid in de regio en verhoogt onnodig de spanningen.”