fbpx

Noodlanding Lufthansa-toestel na ernstige turbulentie, passagiers moesten alle video’s en foto’s verwijderen

GFC NIEUWSREDACTIE- De bemanning van de Lufthansa-vlucht die een noodlanding moest maken na een “ernstige turbulentie” beval passagiers om alle foto’s en video’s die ze van het incident hadden te verwijderen, zeiden twee mensen aan boord van de vlucht.

Rolanda Schmidt was een van de zeven gewonden aan boord van de Airbus 330 en vertelde Insider dat het vliegtuig een grote val nam en voedsel en persoonlijke spullen door de cabine liet vliegen.

Lufthansa-vlucht 469 was op 1 maart op weg van Austin, Texas naar Frankfurt, Duitsland, maar liep tijdens het vliegen over Tennessee tegen wat de luchtvaartmaatschappij “ernstige turbulentie” noemde.

Schmidt vertelde Insider dat ze tijdens de eerste grote val met haar hoofd op de plastic dienbladtafelkoffer op de stoel voor haar bonkte. Toen het vliegtuig eenmaal stabiel was en snel begon te stijgen, zei ze dat ze uit haar stoel vloog en haar hoofd opnieuw op het plafond van het vliegtuig sloeg.

“Het voelde alsof het het oog van een tornado raakte,” zei Schmidt. “Het zou niet stoppen. Ik dacht dat we naar beneden gingen.”

Ze zei dat ze in tranen was en in plaats van te schreeuwen zoals andere passagiers, bad ze en voegde eraan toe dat ze haar man sms’te dat ze zou sterven.

“Het was een van die momenten waarop je binnen vijf tot tien minuten na verwerking wist dat je zou sterven en we wisten niet of we het ergens veilig zouden maken,” zei Schmidt. “Het voelde alsof de binnenkant van je lichaam werd uitgeschud.”

OOK INTERESSANT
18e jaardag 1 voor 12 gevierd met donaties aan hulpbehoeftigen

Schmidt zegt dat ze een hersenschudding opliep, evenals een zwaar gekneusde arm en een mogelijk gebroken heup – ernstiger dan de “lichte verwondingen” waarmee Lufthansa zei dat een aantal passagiers werd geconfronteerd.

Maar Schmidt beweerde dat toen het vliegtuig naar Dulles International Airport afdaalde om een noodlanding te maken, een stewardess op de luidspreker kwam en zei: “verwijder al je foto’s en video’s.”

Ongeveer vijf minuten later zei Schmidt dat dezelfde stewardess een tweede aankondiging deed met dezelfde instructies. Deze keer impliceerde de stewardess echter dat het was om de privacy van andere passagiers te beschermen, zei Schmidt.

Ze voegde eraan toe dat ze niet denkt dat een van de passagiers probeerde foto’s van elkaar te maken, maar in plaats daarvan de puinhoop van items verspreid over de cabine.

Een andere passagier aan boord van de vlucht bevestigde aan Insider dat de bemanningen de passagiers vroegen om al hun foto’s te verwijderen.

Lufthansa reageerde niet meteen op het verzoek van Insider om commentaar.

Het is niet duidelijk wat de turbulentie kon hebben veroorzaakt.

Foto: Rolanda Schmidt