Nieuw bestuur Politiebond wil goeie samenwerking met minister

GFC NIEUWSREDACTIE- Het nieuw bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) onder leiding van Mielando Atompai zegt dat zij een goede samenwerking wenst met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Dit kwam naar voren tijdens een kennismakingsbezoek aan de minister.

Atompai gaf bij deze kennismaking te kennen dat de relatie tussen het ministerie en het vorig SPB-bestuur alles behalve goed was.

Hij stelde dat er nu een nieuw bestuur is, en dat dit bestuur vanaf het begin een goede samenwerking wil hebben.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Familiedrama: moeder bekent haar bloedeigen kinderen te hebben omgebracht, stak huis in brand met kindjes erin

De bond heeft er volgens hem geen baad bij als leden wegens ontevredenheid protesteren op straat. Het bestuur wil geen spanning met de staat.

Verder zal de bond zich inzetten om de staat te ondersteunen in het mooier maken van het Korps Politie Suriname (KPS).

Hij stelde voor dat achterliggende zaken deze gauw op te pakken. Eén van deze zaken betreft, de rekrutenopleiding, die sinds 1 juni van start zou gaan.

Ook Revelino Eijk, secretaris van de bond, vindt dat het prettig werken zal zijn, om regelmatig overleg te hebben met de werkgever.

Dit zal bijdragen aan het hebben van gemotiveerde leden alsook het beter functioneren van de werkgever en de bond.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Hoe komen regeringsmensen ineens aan zoveel geld om grote huizen voor zichzelf te bouwen?

Eijk haalde verder aan dat de bond sinds 2017 een wensenpakket heeft ingediend, en in 2021 hebben zij niet daarover kunnen onderhandelen. Dit zijn ook zaken die volgens de secretaris opgepakt kunnen worden.

Hij hekelt het feit dat bepaalde processen om zaken te voltooien te lang duren. Hij denkt bijvoorbeeld aan de bevorderingen, de start van opleidingen en de instroom.

Tot slot gaf hij aan dat er beter gewerkt moet worden aan het halen van deadlines. Eijk gelooft dat in goed overleg zaken wel opgelost kunnen worden.

Justitieminister Kenneth Amoksi gaf aan niets anders te willen dan het beste voor de politie. Persoonlijk werkt hij eraan dat de rechtspositie van de politieambtenaren wordt verbeterd.

 BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten