fbpx

‘Niets aan de hand, zeiden doktoren’ – Vrouw boos op artsen na ontdekking meer dan vijf tumoren

GFC NIEUWSREDACTIE- De 31-jarige Joanna Georgiou ontdekte een knobbel op haar knie, waarna ze haar huisarts raadpleegde die haar meteen geruststelde. Ze had enkel ‘last van een cyste’ en kreeg pijnstillers.

Maar de pijn van de vrouw uit Londen werd steeds erger.

Meerdere gesprekken met artsen leverden niet het gewenste resultaat op en kreeg ze telkens pijnstillers voorgeschreven.

Vanwege de ondraaglijke pijn en omdat ze wist dat er iets ernstigs aan de hand was, besloot Joanna uiteindelijk afgelopen augustus een andere, onafhankelijke arts in de arm te nemen.

Ze werd gediagnosticeerd met stadium 4 synoviaal sarcoom, een kankersoort die zich nestelt in zacht weefsel.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Waarom vrouwen, maar ook mannen met bloedarmoede vaak niet goed geholpen zijn met alleen ijzertabletten

Joanna heeft nu acht tumoren, met één ter grootte van een mandarijn naast haar hart. Ze heeft zes kleine tumoren in haar longen en een enorme tumor in haar knie.

BEKIJK OOK
Mensen die teveel slapen hebben mogelijk 69% meer kans op ontwikkelen dementie

De onfortuinlijke vrouw zegt dat ze zich in de steek gelaten voelt door de gezondheidsinstantie in het land en zegt dat er meer had kunnen worden gedaan om eerder tot een diagnose te komen.

Volgens haar beweerden medici in het begin zelfs dat het goedaardige tumoren waren.

Joanna heeft intussen vier rondes chemotherapie gehad, verloor haar haar en moet mogelijk haar been laten amputeren om haar leven te redden.

Ondanks de chemo zijn de tumoren in haar longen niet verergerd en is de tumor in haar knie van vorm veranderd maar niet in omvang afgenomen. De artsen denken dat ze de tumor uit haar borst kunnen verwijderen.

Foto: Instagram.com/jogiou__