‘Niet klagen over gebrek aan geld, maar nagaan hoe meer te verdienen’, zegt expert

Economie

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het constante klagen dat goederen en diensten steeds duurder worden en dat daardoor de levenskwaliteit afneemt, biedt nog geen oplossing, verre van dat.

Toch hebben veel mensen er een gewoonte van gemaakt om dag in dag uit te klagen over een gebrek aan geld.

Dit zijn mensen die over het algemeen een klachtgerichte levenshouding hebben en vaak de rest van hun tijd in een vicieuze cirkel doorbrengen.

Het is de kunst om even te klagen, maar vervolgens zo snel mogelijk dit patroon te doorbreken en volledig oplossingsgericht te denken en te handelen.

Dat zegt de Amerikaanse levensdeskundige Zadana vanuit Florida tegen GFC Lifestyle.

“Ik merk het vooral bij mijn Surinaamse vrienden in zowel Nederland als Suriname. Ze klagen elke dag in plaats van te kijken hoe ze zelf uit de ellende kunnen komen”, zegt ze.

“Bij chronisch geldgebrek is het het beste om zoveel mogelijk tijd vrij te maken om te studeren welke methoden kunnen worden toegepast om legaal meer persoonlijk inkomen te genereren.”

OOK INTERESSANT
73 bedrijven zorgen er mogelijk voor dat Surinamers ernstig verslaafd raken aan gokken in casino's

“Het verspillen van tijd door steeds te klagen is zinloos. Probeer liever te begrijpen waarom anderen er wel in geslaagd zijn om heel rijk te worden, en jij niet.”

“Heb je de juiste partner? Is hij of zij voldoende ambitieus? Ben jij dat? Heb je de juiste vrienden die je inspireren? Ga je om met de juiste mensen die je als springplank kunt gebruiken? Bestudeer je voldoende hoe mensen rijk worden of breng je de hele dag door met het kijken naar zinloze TikTok filmpjes?”

Volgens haar moet de focus voornamelijk liggen op het verdienen van meer geld en niet het alsmaar klagen.