fbpx

NH installeert commissie ter bescherming van Surinaams belang bij Iamgold

GFC NIEUWSREDACTIE- ‘Advies verkoop en overdracht aandelen IAMGOLD Corporation in Rosebel Goldmines N.V. aan Zijin Mining Group’ is de naam van een nieuwe commissie die is geïnstalleerd door minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) van Suriname.

De taakstelling van de commissie is om algeheel advies te verschaffen aan de Staat Suriname in samenspraak met Naardendorp Advocaten N.V., inzake de verkoop en overdracht van de aandelen van IAMGOLD Corporation in Rosebel Goldmines N.V. aan Zijin Mining Group.

Vertegenwoordigers van deze commissie zijn afkomstig van de Ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen (NH); Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ); Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI); Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM); Financiën en Planning (FinPlan) en van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V.

BEKIJK OOK
Rijstboeren ingenomen met veldbezoeken president

De bewindsman heeft voorafgaand aan de installatie kennisgemaakt met de leden van de commissie en heeft hierbij de acties en werkzaamheden die in samenspraak met voornoemd advocatenkantoor moeten worden uitgevoerd, besproken. De commissie moet binnen enkele weken een technische opinie hebben geproduceerd.

Naar zeggen van de topfunctionaris moeten wij ervoor zorg dragen dat het Surinaams belang te allen tijde beschermd blijft. Deze industrie levert een significante bijdrage aan de staatskas van Suriname en heeft een enorme spin-off. Om die reden zal de regering er alles aan doen om de toekomst van Rosebel Gold Mines veilig te stellen.