fbpx

Nederlander doodgeschoten tijdens illegale dansparty

GFC NIEUWSREDACTIE- De 40-jarige Nederlander Vincent Meiland is in de vroege ochtend van donderdag 25 november tijdens een vermoedelijke schotenwisseling in een bardancing in Suriname tussen twee politieambtenaren Diego W. en Ronny R., en de 43-jarige verdachte Roberto S. om het leven gekomen.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen dat er een illegale dansparty gaande was in bardancing BM Lounge, waarbij de twee politieambtenaren en hun partners aanwezig waren, meldt de PR van het KPS.

Op een gegeven moment vond er een woordenwisseling plaats tussen één der politieambtenaren en Roberto, die uitmondde in een schietpartij. Daarbij is het slachtoffer Meiland dodelijk geraakt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw laat 10-jarige dochter moederziel alleen in auto om naar de disco te gaan

De twee politieambtenaren hebben ook schotverwondingen opgelopen en zijn daarbij ernstig gewond geraakt.

BEKIJK OOK
Surinaamse studenten in Cuba krijgen goederen van Volksgezondheid

Op een gegeven moment lukte het Roberto het dienstwapen van één van de wetsdienaren te bemachtigen en daarmee uit de bardancing te vluchten. Kort daarna is het de politie gelukt om hem aan te houden.

Het vuistvuurwapen van de politieman is aangetroffen en in bewaring genomen.

Het ontzielde lichaam van Vincent is door de politie ter obductie in beslag genomen en is de verdachte Roberto in verzekering gesteld. De twee politieambtenaren zijn ter verpleging in een ziekeninrichting opgenomen.

De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze zaak.