fbpx

Musk zorgt voor opschudding na grap op Twitter over kopen Manchester United

GFC NIEUWSREDACTIE- Elon Musk veroorzaakte opschudding door te tweeten dat hij het Engelse voetbalteam Manchester United kocht – waarvan de huidige eigenaren door veel fans worden tegengewerkt – en zei enkele uren later dat het een grap was.

Het komt op het moment dat de miljardair Tesla-CEO een juridische strijd in de VS tegemoet gaat nadat hij zich terugtrok uit een deal om Twitter te kopen voor $ 44 miljard.

Hij is een productieve gebruiker van het platform, mijmert vaak over sociale kwesties of maakt grapjes met zijn 103 miljoen volgers en krijgt af en toe problemen met Amerikaanse toezichthouders.

BEKIJK OOK
Orkaan Fiona handhaaft categorie 4 sterkte, zal Amerikaanse oostkust beïnvloeden

Woensdag stuurde Musk een tweet over zijn politieke voorkeuren en voegde er vervolgens in een tweede tweet aan toe: “Ook koop ik Manchester United, je bent welkom.”

Dat kwam als schokkend nieuws over bij Manchester United.

Op de vraag van een volger of hij serieus was, twitterde Musk later: “Nee, dit is een langlopende grap op Twitter. Ik koop geen sportteams.”

Het was niet Musks eerste grap over het kopen van een populaire franchise. In april twitterde hij: “Vervolgens koop ik Coca-Cola om de cocaïne er weer in te doen.”