fbpx

Musk schudt juridisch team Twitter wakker, wil meer kosten besparen

GFC NIEUWSREDACTIE- Twitter heeft geen huur betaald voor het hoofdkantoor in San Francisco, of een van zijn kantoren, in de zes weken sinds het begin van het Elon Musk-regime.

Musk heeft zijn juridische team wakker geschud in afwachting van rechtszaken van schuldeisers.

De Twitter-overname van Elon Musk ter waarde van 44 miljard dollar werd natuurlijk niet allemaal met eigen geld gefinancierd. Maar nu de aandelenkoers van Tesla is gedaald en Musk sterk afhankelijk is van Saoedische en Qatarese investeerders – die hem heel erg over de tafel hebben gebogen, met rentekosten die naar verluidt in de buurt van $ 1 miljard per jaar liggen – komen er grote rekeningen.

Nu Twitter is ingekrompen, hoopte het team van Musk opnieuw te onderhandelen over de voorwaarden van huurovereenkomsten. Het bedrijf heeft klachten ontvangen van investerings- en beheerfirma’s in onroerend goed, waaronder Shorenstein, die eigenaar is van de gebouwen in San Francisco die Twitter bezet.

BEKIJK OOK
Kylie Jenner fans schrikken van Arabische betekenis naam zoon Aire

In andere geldbesparende maatregelen heeft Twitter zijn keukenpersoneel ontslagen en is begonnen met het veilen van kantoorbenodigdheden, industriële keukenapparatuur en elektronica van zijn kantoor in San Francisco.

Musk gaat ook door met het schrappen van personeel en leiders, waaronder Nelson Abramson, Twitter’s wereldwijde hoofd infrastructuur, en Alan Rosa, het wereldwijde hoofd informatietechnologie en vice-president informatiebeveiliging.

Maandag heeft Twitter leden van zijn vertrouwens- en veiligheidsraad, een adviesgroep die in 2016 is opgericht, op de hoogte gebracht dat deze onmiddellijk zou worden ontbonden. De raad is opgericht om Twitter te begeleiden bij uitdagende veiligheidsproblemen en problemen met het modereren van inhoud, en bestond uit organisaties die zich bezighouden met burgerrechten en de veiligheid van kinderen.