Mungra Medisch Centrum binnenkort schuldvrij bij Finabank

geld munten schuld crisis

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Mungra Medisch Centrum (MMC) zal binnenkort schuldvrij zijn bij de Finabank.

In de Raad van Ministers (RvM) onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk is goedgekeurd dat een bedrag van ruim SRD 5 miljoen ter beschikking wordt gesteld van het ministerie van Volksgezondheid, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Dit bedrag zal worden gebruikt voor de aanzuivering van de kredietrekening van het MMC bij de bankinstelling.

De kredietfaciliteit van de zorginstelling bij de Finabank had sinds februari 2021 tot februari dit jaar een boete van ruim SRD 12 miljoen opgelopen. Deze is ontstaan als gevolg van het verstrekken van maandelijkse leningen voor het verwerken van salarissen van de MMC-medewerkers.

Finabank besloot intern de totale boete terug te storten voor het MMC. Echter moest de zorginstelling hun kredietrekening aanzuiveren met ruim SRD 5 miljoen. Daar het MMC niet beschikt over deze middelen, is het ministerie van Volksgezondheid benaderd om deze beschikbaar te stellen. Nadat minister Amar Ramadhin het voorstel presenteerde in de RvM is dit ook goedgekeurd.

Ook is in de RvM goedgekeurd dat een bedrag van ruim USD 48 duizend gaat naar het MMC, zodat het laboratorium aldaar weer operationeel is voor de gemeenschap.

Minister Ramadhin werd benaderd door het MMC, daar het noodzakelijk bleek urgente investeringen te plegen, alvorens het laboratorium wederom operationeel kon worden gesteld voor de Nickeriaanse gemeenschap. Deze middelen had het MMC zelf niet.

OOK INTERESSANT
Doorbraak in bevorderingsafspraken Politiebond en intermediair regering

Op basis van de behoeften heeft het MMC een overzicht en offertes opgestuurd voor een kwartaal. Het betreft de aankoop van reagens en bijbehorende medische verbruiksartikelen.

Middels de financiële injectie zal het MMC de inkomsten van het laboratorium zodanig op peil krijgen, om de vervolg maandelijkse investeringen zelf te kunnen financieren.