Mulo-leerlinge heeft seks met meerijder, terwijl bestuurder raast door verkeer

INGEZONDENIk zat afgelopen december met mijn twee jonge kinderen in de auto en reed richting het verkeerslicht op de hoek van de Keizer- en de Fred Derbystraat. Ik had de meisjes van school opgehaald.

Nabij de bankinstelling Godo raasde een bestuurder ons voorbij met luid muziek. Ik schonk er niet echt aandacht aan en vervolgde mijn weg op de linkerhelft van de weg richting het verkeerslicht.

Bij het verkeerslicht aangekomen, moest ik stoppen, omdat het op rood stond. Ik vertelde iets aan mijn kinderen en had niet door dat de auto die voor ons stond heftig op en neer ging. Het was hetzelfde voertuig dat ons voorbij was geraasd.

Mijn oudste dochter – nu 10 jaar – vroeg plotseling ‘mama, waarom gaat die auto zo?’ Nieuwsgierig keek ik ook naar het voertuig en had natuurlijk meteen door wat er gaande was. Ondanks het voertuig getinte autoruiten had, zag je duidelijk een meisje van achteren gekleed in een blauwe uniformblouse dat zich heftig op en neer bewoog. In de auto zaten 4 personen, waaronder het meisje en drie mannen.

Ik schrok me natuurlijk een aap en wist niet hoe aan mijn kinderen – de tweede is 4 jaar – uit te leggen wat er gaande was, terwijl ze bleven vragen ‘mama, wat is er aan de hand; waarom gaat die auto zo op en neer?’

OOK INTERESSANT
Mentale gezondheid krijgt extra aandacht tijdens bewustwordingsmaand

Ik probeerde ze af te leiden, wat niet echt lukte, omdat de oudste ook doorhad (dat bleek later toen ze een opmerking maakte in aanwezigheid van haar vader) wat er in de auto gebeurde.

Die 10 – 20 seconden leken wel uren.

Gelukkig sprong het verkeerslicht op groen en trok de bestuurder met een enorme snelheid op. Ik slaakte een zucht van opluchting.

Ik had zeker 15 minuten nodig om van de schrik te bekomen.

Geschrokken omdat ik niet alleen verrast werd door dit immoreel gedrag midden in het verkeer tijdens spitsuur, maar meer nog omdat mijn onschuldige kinderen ook daaraan werden blootgesteld.

Geschrokken, omdat ik geconfronteerd werd met de harde realiteit dat ouders niet altijd alles in de hand hebben en veelal niet eens weten wat hun kinderen daarbuiten uitspoken.

Allerlei vragen gingen door mijn hoofd: heeft ze seks gehad met al die mannen? Hebben ze het veilig gedaan? Was het voor geld?

OOK INTERESSANT
C-47, COL en samenwerkende gezondheidsbonden vragen in brief aan president gewijzigde Wet BTW aan te houden en komen met omnibusvoorstel

Jammer genoeg kwam het op dat moment niet in me op om snel een foto te maken van het kentekennummer en dat door te spelen aan de politie, want seks met minderjarigen is strafbaar, al heeft het kind ingestemd.

Terwijl ik dit schrijf, huiver ik weer, omdat het meisje ook mijn dochter had kunnen zijn.

Ik heb besloten om mijn ervaring te delen om ouders wakker te schudden. Vanaf maandag draaien de scholen weer normaal. Praat met uw kinderen, vooral de meisjes.

In de pubertijd vinden er allerlei ontwikkelingen plaats. Pubers ontdekken wie ze zijn, maken zich los van hun ouders, willen zelf dingen ontdekken en raken verliefd. Help je kinderen, vooral meisjes, door dit proces heen.

Het is verstandig om op tijd te beginnen met seksuele voorlichting, het liefst voor de puberteit. Dan is je kind goed voorbereid.

UMA Suriname

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK:  Zijn er jonge ‘sekspredators’ actief in Suriname?