fbpx

Missie NH naar Diitabiki en Stoelmanseiland

GFC NIEUWSREDACTIE- Een missie bestaande uit medewerkers van de Dienst Watervoorziening en de afdeling Voorlichting van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) van Suriname heeft enkele dagen te Diitabiki en Stoelmanseiland doorgebracht.

Dit in het kader van de Openbare Aanbesteding voor het reviseren en upgraden van de drinkwaterinstallaties aldaar. Ook reisden voor de verplichte plaatselijke aanwijzing mee enkele belangstellende bedrijven die op locatie zijn geïnformeerd over de uitvoering van de werkzaamheden.

Tijdens het bezoek aan de dorpen in het ressort Tapanahoni van het district Sipaliwini zijn eveneens enkele voorbereidende werkzaamheden getroffen voor de opkomst zijnde 1×24 uur drinkwatervoorziening.

BEKIJK OOK
Tentoonstelling NAS geeft inzicht in Surinaamse geschiedenis

Zo is te Stoelmanseiland het voornemen om de rivier als inname bron voor de installatie aan te wenden drastisch gewijzigd, wegens vervuiling. Thans wordt de mogelijkheid voor oeverfiltratie, het onttrekken van grondwater langs de rivier, uitgewerkt.

De driedaagse missie had als voorloper een bijeenkomst waarin de belangstellende bedrijven breedvoerig over de projecten Diitabiki en Stoelmanseiland zijn ingelicht.