Ministers BIBIS, Financiën en LVV naar Barbados

barbados

GFC NIEUWSREDACTIE- Van 7 tot en met 11 april zal een Surinaamse delegatie van drie ministers een bezoek brengen aan Barbados.

Naast de ministers van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Financiën en Planning en Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV), zullen ook vertegenwoordigers uit de private sector meereizen.

Wat het agrarisch deel betreft zullen meereizen de directeur van Food Agriculture Industries (FAI), Parmila Bissumbhar en Diego Rodriquez als vertegenwoordiger van de agrarische sector.

Momenteel exporteert FAI per week enkele containers bacoven naar Barbados. Het is gebleken dat FAI in het kader van haar diversificatieprogramma ook nadere gesprekken voert met zowel potentiële importeurs als diverse instituten in het kader van phytosanitaire- en douaneregels aldaar.

Diego Rodriquez is naast landbouwer en exporteur ook vertegenwoordiger vanuit Landbouw Coöperatie Kwatta, Duurzaam Weg naar Zee, Association of Exporters of Fruits and Vegetables in Suriname (VEAPS), de Veesector en Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA).

In 2020 maakte hij ook deel uit van een soortgelijke delegatie naar Barbados. In het kader van continuïteit in de relatie zal hij de delegatie ondersteunen.

OOK INTERESSANT
IsDB-functionaris Al Jasser bespreekt Surinaamse projecten met president Santokhi