fbpx

Militair en burger aangehouden voor inbraak bij overheidskantoor

GFC NIEUWSREDACTIE- De militair Romario A. en zijn kompaan Denilson M., die twee diefstallen in de eerste en tweede week van juni hebben gepleegd bij een overheidskantoor aan de Wagenwegstraat, zijn respectievelijk door de Recherche van de Militaire Politie en leden van de Recherche van Paramaribo aangehouden.

Twee medewerkers werkzaam bij dit overheidskantoor deden op maandag 6 juni en vrijdag 10 juni aangifte van diefstal middels braak, waarbij twee kantoorruimten overhoop waren gehaald.

In de periode van vrijdag 3 juni en maandag 6 juni zijn uit de eerste kantoorruimte een ijskast en een printer weggenomen.

Uit de tweede kantoorruimte zijn vijf computers met monitoren, een defecte computerkast, kantoorbenodigdheden en een dispenser buitgemaakt.

Bij een ingesteld onderzoek door de rechercheurs van regio Paramaribo werd een militair die de wacht hield op beide dagen van de diefstal middels braak in beeld gebracht.

BEKIJK OOK
Strengere winkelcontroles in ressort Paramacca

Dit deel van het onderzoek werd direct overgedragen aan de Militaire Politie.

Na de aanhouding van de militair kwam de verdachte Denilson M. eveneens in beeld.

Hij werd door de rechercheurs van Paramaribo opgespoord en aangehouden. Denilson heeft bekend samen met de militair de strafbare feiten te hebben gepleegd.

Op het woonadres van Denilson werden enkele van de buitgemaakte goederen terug gevonden en in beslag genomen.

Op zijn aanwijzing werden de rest van de goederen die reeds verkocht waren aan twee helers terug gevonden.