fbpx

Mensen in Suriname kunnen voorlopig liever stoppen met het maken van kinderen

INGEZONDEN- Ondanks de slechte financiële vooruitzichten zijn er nog steeds heren en dames in Suriname die er niet goed bij stilstaan dat het opvoeden van kinderen tot het moment dat ze volwassen zijn geworden en op eigen benen kunnen staan gigantisch veel geld kost.

Het leven in dit land wordt zowat met het uur duurder en zijn er nu al een heleboel mensen niet meer in staat om goed voor zichzelf te zorgen.

Zij zijn zelf afhankelijk van familieleden, veelal in het buitenland, om hun buikje rond te kunnen eten en de rekeningen te betalen. En toch presteren deze financieel zwakkeren het om ‘aan de lopende band’ kinderen op de wereld te zetten.

Dit is een pure vorm van onverantwoordelijk gedrag want het zijn uiteindelijk de kleintjes die niet de juiste zorg en opvoeding krijgen.

BEKIJK OOK
Mensen die vaak te laat komen aan het werk hebben een persoonlijkheidsprobleem

Alle vrouwen in Suriname zonder vaste inkomens of met beroerde toekomstperspectieven zouden wel tien keer moeten nadenken alvorens zij besluiten zwanger te raken.

Indien ouders vooraf al weten of vermoeden dat ze in de nabije toekomst over te weinig liquide middelen zullen beschikken om een mensje groot te brengen, is het verstandig om kinderloos te blijven.

Kinderen krijgen is helaas niet voor een ieder weggelegd.

Foto ter illustratie.

R. Pinas 

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud