fbpx

Mensen die echt in God geloven mogen niet bang zijn voor de dood

INGEZONDEN- Het is bewonderenswaardig wanneer mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben op aarde geen moment angstgevoelens ervaren.

Het is voorgekomen dat ik deze personen van dichtbij heb meegemaakt en het opvallende was dat het vooral de familieleden en vrienden veel meer pijn leek te doen wat er zou gaan gebeuren.

Het zo makkelijk accepteren van de eigen dood en zelfs ernaar uitkijken om herenigd te worden met God en dierbaren die al eerder zijn heengegaan geeft aan hoe sterk het geloof van deze mensen is.

Het vertrouwen dat ze na het uitblazen van hun laatste adem zullen terechtkomen in het hiernamaals waar het volgens hen veel beter vertoeven is blijkt hen een krachtige ondersteuning te geven.

BEKIJK OOK
Luiheid en onkunde Surinamers oorzaak peperduur buitenlands fruit in onze winkels

Een oudere dame die zeer actief is binnen de Volle Evangelie Gemeente vertelde mij vaker dat mensen die echt in God geloven, niet bang mogen zijn om te overlijden.

Indien dat wel zo is, is dat naar haar inzichten een signaal dat ze geen echte christenen zijn. Ik kan haar geen ongelijk geven.

Een volwaardige christen neemt zonder bangigheid afscheid van het aardse leven en maakt zich klaar voor het hemelse.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud