fbpx

Meer dan 100 Haïtianen gevonden op onbewoond eiland nabij Puerto Rico

GFC NIEUWSREDACTIE- Volgens de autoriteiten van de Verenigde Staten zijn meer dan 100 Haïtiaanse migranten gevonden op een onbewoond eiland in de buurt van Puerto Rico.

Haïti is nog steeds aan het bijkomen van een humanitaire crisis veroorzaakt door het toenemende geweld van bendes.

Parkwachters van het Puerto Rico Department of Environment and Natural Resources vonden de groep op Mona Island, zei Jeffrey Quinones, woordvoerder van de Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP), dinsdag. “Wat we voorlopig weten, is dat ze in slechts één schip werden vervoerd”, zei hij.

Het was niet meteen duidelijk of iemand in hun groep was verdronken voordat de autoriteiten op de hoogte werden gesteld van de situatie. Quinones zei dat de autoriteiten de migranten nog steeds ondervragen.

BEKIJK OOK
Klimaatactivisten in Berlijn lijmen zich vast aan landingsbaan van luchthavens en verstoren vliegverkeer

Anais Rodriguez, secretaris van de afdeling Puerto Rico die ze vond, zei dat de groep bestond uit 60 vrouwen, waaronder drie die zwanger zijn, 38 mannen en vijf kinderen in de leeftijd van vijf tot 13 jaar.

Steeds meer Haïtiaanse migranten en asielzoekers hebben de afgelopen maanden geprobeerd de VS te bereiken, vaak over zee, omdat het Caribische land te maken kreeg met geweld en politieke instabiliteit.

De Verenigde Naties waarschuwden eind vorige week dat ongeveer 4,7 miljoen mensen momenteel in het hele land te maken hebben met acute honger.