fbpx

Medische Zending bezorgd over aanhoudende regens

GFC NIEUWSREDACTIE- De Medische Zending (MZ) in Suriname volgt de ontwikkelingen met betrekking tot wateroverlast in Brokopondo nauwlettend in de gaten.

De Medische Zending Primary Health Care Suriname, kortweg de Medische Zending, is momenteel de enige organisatie die basisgezondheidszorg biedt in het binnenland van Suriname.

De gezondheidszorg welke de Medische Zending biedt, is gebaseerd op de Primary Health Care principes. Dit houdt een zorgsysteem in dat gericht is op preventie en behandeling van ziekte en bevordering van het welzijn van gemeenschappen.

Volgens onderdirecteur Maureen van Dijk zijn er reeds wat uitdagingen in de dienstverlening.

Zo kon een ambulance moeilijk een patiënt bereiken omdat de wegen onderwater zitten. Ook voeding voor het personeel in Kwamalasamutu en Palumeu moest later aangeleverd worden, omdat er niet geland kon worden op de vliegvelden.

BEKIJK OOK  Overdracht ambulances aan ziekenhuizen

Van Dijk zegt dat er vooralsnog geen aanpassing in de dienstverlening heeft moeten plaatsvinden, maar de Medische Zending maakt zich wel zorgen over de regentijd die nu van start gaat.

Enkele weken terug liepen diverse poliklinieken van MZ in het Boven-Surinamegebied onder water en was de dienstverlening niet gegarandeerd.

mensen van tientallen dorpen in het binnenland moesten worden geëvacueerd. Intussen is het water weggetrokken en komt de dienstverlening weer op gang.