Marrons nog in wurggreep gelukzoekers en politici

marrons binnenland

INGEZONDEN– 261 jaren geleden hebben de Marrons vrede gesloten met de koloniale onderdrukkers.

Men had eerder gekozen voor een leven in vrijheid in het oerwoud boven het leven onder het juk van de slavernij. Geen enkel obstakel kon hun drang naar vrijheid stoppen. Vele hebben hun leven gegeven voor de vrijheid.

Vandaag 10 oktober 2021 zien wij dat de marrons nog steeds geen recht/titel hebben op de gronden binnen hun woongebieden terwijl onder andere politici en hun vrienden grote lappen gronden naar willekeur toe-eigenen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Boerderij verontschuldigt zich na inschakelen politie voor zwarte familie wegens ‘stelen’ appels

261 jaren na de vrede van Auka (1760) zijn de marrons in een wurggreep van gelukzoekers en politici die onder het mom van opkomen voor de belangen van de Marrons zich schuldig maken aan zelfverrijking en egocentrisme.

Wij hopen dat de geesten van de grote en heldhaftige marron strijders van weleer over de marrons zullen waken en dat iedereen die hen misbruikt en of wil misbruiken vroeg of laat tot het besef zal komen dat de huichel- en leugenachtige aard altijd achterhaald zal worden.

De BEP feliciteert de gehele Surinaamse bevolking maar in het bijzonder de Marrons overal ter wereld met de Dag van de Marron.

OOK INTERESSANT
Directeur OGA oriënteert zich bij de Esther stichting

God zegen Suriname.

Mediateam BEP

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER