fbpx

Boerderij verontschuldigt zich na inschakelen politie voor zwarte familie wegens ‘stelen’ appels

GFC NIEUWSREDACTIE- Een toeristenboerderij heeft zich verontschuldigd nadat ze een zwarte familie beschuldigde van het stelen van zes appels.

Het donkergekleurd echtpaar, uit Cambridge (VS), vertelt dat ze enorm genoten van de boerderij.

De familie gaf meer dan honderd dollar uit aan eten en drinken, evenals de mogelijkheid om fruit te plukken, meldt Oddely.

In een post op sociale media legde het koppel uit dat in hun ‘appelpluk-opwinding’, hun kinderen een paar appels meer hadden geplukt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Blonde vrouw klaagt over racisme in Suriname

Ervan uitgaande dat ze voor de extra’s zouden kunnen betalen, liepen ze naar de kassa, maar werden tegengehouden door een beveiliger die ze confronteerde met het plukken van ’te veel appels en diefstal’.

Medewerkers van de boerderij doorzochten de tas van de moeder toen het gezin doorkreeg dat ze werden verdacht van diefstal, aangezien de politie werd gebeld.

BEKIJK OOK
Pastoor misbruikt meisje (17) in rivier, beweert profeet te zijn die problemen kan oplossen

De ouders beweren dat de agent ze als dieven behandelde en ze volgens de politie de ‘racismekaart’ trokken.

Het echtpaar vroeg zich af of de familie schuldig werd bevonden omdat ze Afro-Amerikaans zijn, en merkte op dat door ‘meteen van diefstal te beschuldigen, de boerderij een scène creëerde’ en hun kinderen ‘in tranen uitbarstten’.

De boerderij reageerde op de beschuldigingen met een Facebook-bericht waarin het zijn excuses aan de familie bood en zei dat het ervoor zal zorgen dat medewerkers ‘diversiteits-, gelijkheids- en inclusietrainingen ondergaan’.

Foto: Manikka Bowman/Jeff Meyers

BEKIJK MEER GFC BIZAR NIEUWS: KLIK HIER