Man uit Paramaribo zoekt hulp voor zijn vriendin die altijd erg boos is

Depressief Burn out

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 39- jarige man uit Paramaribo, Suriname, zoekt naarstig naar een oplossing voor een opmerkelijk probleem van zijn vriendin met wie hij al ruim anderhalf jaar samenwoont.

Zijn vier jaar jongere partner is naar zijn zeggen al kort nadat ze bij hem introk altijd boos. Ze moppert de hele dag door en heeft hij haar sinds die tijd nog nooit vrolijk meegemaakt.

De dame scheldt en vloekt vanaf ze wakker wordt tot het slapen gaan om haast alles en heeft een negatieve kijk op iedereen.

De moeder van de man heeft intussen de hulp ingeroepen van het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) in een poging hulp te vinden.

Een psycholoog verbonden aan het KIVC zegt vanuit Amsterdam aan GFC Lifestyle dat  personen met dergelijke gedragingen waarschijnlijk lijden aan een vorm van stemmingsstoornis zoals chronische depressie of dysthymie, waarbij gevoelens van woede, prikkelbaarheid en negativiteit vaak voorkomen.

Het kan ook deel uitmaken van een persoonlijkheidsstoornis, zoals de borderline persoonlijkheidsstoornis of de antisociale persoonlijkheidsstoornis.

Zij is van mening dat een nauwkeurige diagnose het beste kan worden vastgesteld door een  psycholoog of psychiater.

Foto ter illustratie.

OOK INTERESSANT
Gokverslaving leidt tot familie-ingrijpen bij oma uit Paramaribo