fbpx

Man met chronische ontsteking op zijn billen en oksels via 1 voor 12 opgenomen in AZP

GFC NIEUWSREDACTIE- Mohamed Aroeman, die lijdt aan de chronische ziekte Acne Inversa, heeft uiteindelijk hulp gevonden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Acne Inversa is een chronische ontsteking van de haarzakjes in vooral de liezen en/of de oksels. Aroeman heeft de ziekte op zijn zitvlak en in zijn oksels. Hierdoor kan hij niet zitten. Hij slaapt hierdoor dag en nacht in een hangmat.

Aroeman klopte op 14 augustus voor hulp aan bij Stichting 1 voor 12. Hij moest opgenomen worden voor medische behandeling. Echter kon dit niet, omdat hij geen plek kon vinden in het ziekenhuis.

Op 29 augustus werd Aroeman door het personeel van Nursing on Demand opgehaald en begeleid naar de Spoedeisende Hulp van het AZP, alwaar hij is opgenomen.

Aroeman zijn financiële situatie laat het niet toe om zelf op te draaien voor de medische kosten.

Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, is opgelucht met de opname. Hij geeft aan dat het een tijdje heeft geduurd en vindt het niet kunnen, dat een persoon in ernstige zo lang op hulp heeft moeten wachten.

BEKIJK OOK
Cubaanse president spreekt erkentelijkheid uit over ondersteuning Suriname

Hij doet een beroep op de autoriteiten om de procedures te verkorten en een goede structuur van toegang op te zetten met de stichting.

“Ik heb de instanties gevraagd om te helpen. Geen gehoor. Maar wanneer het te laat is, is er wel een gepast antwoord. Ik weet niet wat ik meer ervan moet zeggen, maar God weet alles. Ik laat het maar voor boven. Wij doen wat wij kunnen doen”, aldus Vismale tijdens het bezoek aan Aroeman kort voor hij werd opgenomen.

Van donateur Renfrum ontving Aroeman via de stichting een financiële ondersteuning.

Aroeman ondersteunen, kan door over te maken op de volgende rekeningen van de stichting:

– ING-bank Nederland: NL88 INGB 0006 9834 06
– De Surinaamsche Bank (DSB SRD): 9857923/ USD 2635208/ Euro 2538989 of
– Persoonlijk op het kantoor van de stichting aan de Van Sprangweg #8- Paramaribo