Man ingesloten voor dodelijk verkeersongeval Oost-Westverbinding

justitia-3222265__340crime misdaad gevang arrestatie

GFC NIEUWSREDACTIE- Bij en verkeersongeval op de Oost-Westverbinding in de middag van donderdag 9 juni heeft de 59-jarige Armand Cotin het leven gelaten.

De politie van Richelieu kreeg omstreeks 13.51 uur van die dag de melding dat op de Oost-West verbinding ter hoogte van de Oleanekreek een auto tegen de leuning van de brug was opgereden en dat er sprake was van zware persoonlijke ongelukken.

Daar aangekomen vertoonde Armand geen teken van leven meer. Een andere man, Bertony C. (45), heeft letsels opgelopen en moest medisch worden behandeld.

Volgens het voorlopig onderzoek gaat het om een eenzijdige verkeersongeval, waarbij Armand en Bertony met het voertuig waarin zij gezeten waren tegen de linker brugleuning zijn opgereden.

Het tweetal reed over voornoemde weg, komende vanuit de richting van Tamanredjo, gaande richting Canawapibo. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder ter hoogte van km 24 door tot nog toe onbekende reden de controle over de besturing van het voertuig moet hebben verloren.

Daarbij botste het voertuig tegen de ijzeren leuning van de brug met voor Armand het noodlottige gevolg.

De twee slachtoffers waren voor de komst van de politie reeds uit de auto gehaald. Volgens omstanders moet Bertony de vermoedelijke bestuurder van de auto zijn geweest.

OOK INTERESSANT
Politie: Aangehouden grondinspecteur verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting, en schending Anti Corruptiewet

Bertony die niet in het bezit is van een rijbewijs ontkent het voertuig te hebben bestuurd. De materiële schade van het voertuig is aanzienlijk en is door de politie in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Armand is voor obductie in beslag genomen.

De vermoedelijke bestuurder Bertony is na medische behandeling ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en hangende het onderzoek in verzekering gesteld.