fbpx

Man doet zich voor als politieagent en gaat ervandoor met twee Iphone-toestellen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Recherche van Paramaribo (Suriname) hebben drie verdachten voor verduistering, oplichting en gewoonte heling van Iphone-telefoons in de kraag gevat.

De 31-jarige verdachte Derik, L. is aangehouden ter zake verduistering en oplichting en de verdachten Jurgen, A. (32) en Ardelli, H. (20) ter zake gewoonte Heling.

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte Derik zich voordeed als politieambtenaar die te werk gesteld is op het politie bureau Centrum. Zo heeft hij kans gezien om twee Iphone telefoons afhandig te maken van personen.

Deze twee benadeelden, R.S. en J.D. werden door Derik aangezegd het voormeld politiebureau aan te doen, aangezien hij geïnteresseerd was om IPhone-toestellen te kopen.

Nadat de IPhones aan hem waren overhandigd, ging hij zogenaamd het politiebureau binnen om een kwitantie uit te schrijven, maar ging via de achterpoort van het politie bureau er vandoor met de telefoontoestellen.

BEKIJK OOK
AWJ verwelkomt plannen productie bosproducten voor export

De buit gemaakte IPhones gaf hij vervolgens aan de verdachte Jurgen om die verder voor hem te verkopen. De verdachte Ardelli heeft op zijn beurt drie iPhones gekocht bij Jurgen.

De verdachten Derik en Jurgen zijn in een voertuig dat bestuurd werd door Jurgen door het RBTP aangehouden, terwijl de heler Ardelli door de Recherche van Paramaribo op zijn woonadres in de kraag is gevat. Twee IPhone-toestellen zijn bij de heler Ardelli teruggevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Alle drie verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.