fbpx

LVV-minister en Canadese ambassadeur bespreken groeimogelijkheden agrarische sector

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) had dinsdag een bespreking met de ambassadeur van Canada voor de Caricom landen, Mark Kevin Berman.

De bespreking ging over de Internationale Ontwikkelingshulp programmering van Canada aan Suriname. Een van de programma’s die in het binnenland van Suriname wordt uitgevoerd is van de WUSC.

Dit is een Canadese non-profit organisatie die zich beijverd om van de wereld een betere plaats te maken voor alle jongeren.

WUSC-Caribbean heeft nu een vijfjarig project in de uitvoering – “the Sustainable Agriculture in the Caribbean (SAC) Project.” Dit project wordt uitgevoerd in Dominica, Guyana, Jamaica, St. Lucia en Suriname.

Vrouwen en jongeren zijn de centrale spelers in het SAC-project en het doel is om hun invloed in de gekozen landbouwmarktsystemen te vergroten, terwijl tegelijkertijd klimaatbestendige landbouwproductie versterkt wordt om zodoende voedselzekerheid te vergroten.

BEKIJK OOK
35-jarige man aangehouden voor doodsteken Braziliaan te Papatam

De samenwerking tussen LVV en WUSC, via het SAC-project, met de financiering door Global Affairs Canada (GAC), is uiteenlopend van aard en zal gedurende de komende periode verder uitgewerkt worden.

De minister gaf aan dat er voldoende land is om tot ontwikkeling te brengen voor de agrarische sector. Hij deed een beroep op de ambassadeur om investeerders en of partners te interesseren in de bod die Suriname biedt.

De Canadese ambassadeur die resideert in Guyana, is ingenomen met de schoonheid van ons binnenland en heeft enkele ideeën uitgewisseld met de bewindsman die zij in de komende tijd zullen uitwerken.