fbpx

Levenslang voor stiefvader die peuter wachtend op ontbijt in kinderstoel om het leven brengt

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Brit werd deze week veroordeeld tot levenslang nadat hij toegaf het dochtertje van zijn vriendin te hebben omgebracht.

Adam Jackson, 27, de partner van de moeder van de 2-jarige Grace, werd veroordeeld voor het doden van de peuter terwijl ze in november 2020 in haar kinderstoel zat.

Het incident gebeurde in een huis in North Yorkshire, Engeland, toen de moeder van het slachtoffer op kantoor was en de man voor het kind zorgde.

BBC News meldt dat Grace zwaargewond werd aangetroffen door hulpverleners.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Beveiligingsbeelden leggen hartverscheurend moment vast van vermoorde jongen die schreeuwt: ‘Niemand houdt van mij’

Jackson schakelde niet meteen hulp in, maar wachtte ongeveer 40 minuten en beweerde aan de telefoon dat het kind gewond was geraakt door een kapotte stoelriem waardoor ze zou zijn gevallen.

Het meisje overleed kort na aankomst in het ziekenhuis.

BEKIJK OOK
32-jarige verpleegkundige die haar 3 kinderen om het leven bracht is vergeven door echtgenoot

Uit het sectierapport blijkt dat de verwondingen aan het kind opzettelijk waren toegebracht. Een patholoog zei dat het slachtoffer een gebroken schedel, een gebroken been en talloze kneuzingen over haar lichaam had.

Ook stelde de patholoog vast dat het kind een gebroken kaak en een “interne scheur in haar darm” had; waarschijnlijk is ze geschopt of geslagen op haar buik.

Verder wordt gemeld dat de schoonfamilie hem in het begin leuk vond, maar later achter zijn ‘kwaadaardig karakter’ kwamen, nadat het paar begon samen te wonen.

Jackson zou boos worden als hij geen geld had om marihuana te kopen, wat een dagelijkse gewoonte was geworden. Grace’s haarmonsters gaven aan dat ze was blootgesteld aan zowel marihuana als cocaïne.

Jackson werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, met de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating na 15 jaar.