Lancering GEO Spatial Intelligence Hub in Suriname markeert historische mijlpaal

377255184 318992473983846 7850533494097211124 n

GFC NIEUWSREDACTIE – Afgelopen week werd een baanbrekend werkplan gelanceerd voor de oprichting van een GEO Spatial Intelligence Hub in Suriname, wat een keerpunt betekent voor het land.

De bijeenkomst bracht vertegenwoordigers samen van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS) en GISSAT NV, een GIS-oplossingsbedrijf.

De GEO Spatial Intelligence Hub, gepland voor introductie eind 2024, zal fungeren als een centrale informatiebron voor gegevens over land, bos, klimaat, geologie, geografie, hydrologie en demografie. Het Ministerie van ROM zal de bewaarder zijn van deze cruciale informatie.

Een vertegenwoordiger van het Ministerie van ROM benadrukte het belang van deze hub voor diverse belanghebbenden, waaronder beleidsmakers, het bedrijfsleven, wetenschappers en studenten. De hub zal duurzame ruimtelijke ordening mogelijk maken, waarbij alle benodigde gegevens gemakkelijk toegankelijk zullen zijn.

De GEO Spatial Intelligence Hub zal informatie verzamelen en centraliseren om deze efficiënt beschikbaar te stellen aan individuen via een website, mobiele app en andere technologische middelen vanaf eind 2024. Dit initiatief zal kostbare tijd besparen en is van onschatbare waarde voor het Ministerie van ROM, dat bezig is met wetgeving en plannen voor ruimtelijke ordening.

OOK INTERESSANT
Organic Movement: Institutionele corruptie bij bouw vergaderzaal DNA

Deze hub vertegenwoordigt niet alleen een historische stap voor Suriname, maar ook een sprong voorwaarts in effectieve informatie-uitwisseling, wat zal bijdragen aan duurzame ontwikkeling en groei in de komende jaren.