fbpx

Incrimineren Indiërs in Suriname heeft vies etnisch tintje, zegt Dharm Mungra

GFC NIEUWSREDACTIE- De topman van de Surinaamse politieke partij De Nieuwe Leeuw, Dharm Mungra, is van mening dat de Indiërs die naar Suriname komen doelbewust worden geïncrimineerd.

“Ik moet toch wel erop wijzen dat deze kwestie volgens mij compleet verkeerd overkomt door toedoen van ophitsers. Ik merk dat er vanuit bepaalde politieke hoeken geprobeerd wordt deze zaak een nogal vies etnisch tintje te geven”, laat Mungra aan GFC Nieuws weten.

“De vraag is in hoeverre dit verschijnsel, dat er vreemdelingen van welke nationaliteiten dan ook, die gebruik zouden maken van het openstellen van Suriname voor iedereen, gevaren of nadelen met zich meebrengen”.

“Voordat men conclusies trekt moet men zich eerst afvragen wat die mensen hier komen doen”.

“Zijn het toeristen die onze bezienswaardigheden zo fantastisch vinden of willen zij zich zo graag zich hier komen vestigen? Zien zij Suriname als een land van melk en honing waar echter integendeel de bevolking probeert weg te trekken of beter gezegd vluchten naar betere oorden, of gebruiken ze hier als springplank naar een andere bestemming?”

“Mijn analyse is dat ze hier niet komen om Suriname tot een Hindostaanse natie te maken of onder de voet te lopen zoals een stel racisten dat probeert uit te leggen”.

OOK INTERESSANT
Tweedaags werkbezoek TCT-minister aan Frans-Guyana

Bekijk ook: Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste en beste in Suriname, blijkt uit onderzoek Consumentenbond

“Het is bekend dat de Indiërs, net als de Haitianen, Chinezen, Ghanezen, Cubanen en Venezolanen allemaal hier als springplank gebruiken om door te gaan naar hun eigenlijke bestemmingen. En dat zijn Canada en de VS”.

“Jarenlang zijn andere groepen daarmee bezig. Maar  blijkbaar was en is dat nooit fout. Nu het Indiërs zijn is het ineens een groot probleem. Waarom in hemelsnaam? Wat zijn de voordelen van hun komst, laten we ook even daarnaar kijken. Ons land verdient deviezen want ze moeten ook eten, drinken en in hotels logeren”.

“De Indiërs zijn geliefd, intellectueel en staan bekend als zeer harde werkers die vooruit willen komen. Dat is ook de reden dat Amerika een soepeler toelatingsbeleid heeft voor deze groep mensen, zoals Joe Biden onlangs zelf nog benadrukte”.

“Deze hetze heeft dus duidelijke racistische motieven en past waarschijnlijk in het straatje van bepaalde groepen of lieden die etnische spanningen hier willen creëren omdat het hen uitkomt! En enkele simpele zielen trappen er jammer genoeg ook in”, aldus Dharm Mungra.