Kwestie Bazo-kaarten structureel opgelost

GFC NIEUWSREDACTIE- Met het verstrekken van de zogenaamde Bazo-kaarten aan de groep 0 t/m 16 jaar en die van 60 jaar en ouder voor een periode van 5 jaren is het probleem structureel opgelost.

Dit zei president Chandrikapersad Santokhi afgelopen weekend in het district Nickerie. Het staatshoofd heeft in bijzijn van minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en burgermoeder Senrita Gobardhan het kantoor van Basiszorg Nickerie in gebruik genomen.

Met de verstrekking van de Bazo-kaarten voor een periode van 5 jaar komt er volgens het staatshoofd een eind aan de vaak onterechte afwijzingen. Ook willekeur bij het verstrekken van deze verzekeringskaarten wordt hiermee tegengegaan.

Wel komt er ook een oplossing voor de groep van 16 t/m 59 jaar die vaker onterecht uit het Bazo-systeem wordt gehaald, liet de president doorschemeren.

De minister van Sozavo gaf aan dat er met de ingebruikname een mijlpaal bereikt is. Er wordt verder structuur gegeven aan het decentraliseren van de dienst Basiszorg. “Dit is het ministerie dat klaar staat voor het volk. Wij horen uw noodkreten en proberen daarop in te spelen”, aldus Ramsaran.

De regering Santokhi heeft vanaf haar aantrede continu gewerkt aan decentralisatie om de dienstverlening dichterbij het volk te brengen. Minister Ramsaran riep de ambtenaren op om het werk met alle liefde uit te voeren.

OOK INTERESSANT
OGA ondersteunt “Wereld schoonmaakdag”