fbpx

Korpschef Kensen motiveert manschappen op het veld

GFC NIEUWSREDACTIE- Met het oog op de verhoogde surveillance in diverse districten in Suriname heeft de waarnemend korpschef Ruben Kensen donderdag een motivatiebezoek gebracht aan politieambtenaren die op het veld bezig waren met roadblocks aan de Nieuwweergevonden- en de Ephraimzegenweg.

Tijdens dit bezoek heeft Kensen ook de politiebureaus Santo Dorp, Latour en De Nieuwe Grond aangedaan. Hieraan voorafgaand had de korpschef op zijn residentie bezoek van twee ressortraadsleden (rr) van het district Wanica.

Voor een supermarkt annex bar-restaurant en carwash te Ephraimzegen, waar er op 27 december een gewapende roofoverval heeft plaatsgevonden, waarbij er schoten waren gelost door de criminelen, sprak hij de aanwezige omstanders en eigenaren van de voornoemde panden toe.

BEKIJK OOK
Shafier B. niet de veroorzaker van dodelijke aanrijding met worstman

Een verdachte die bekend is als “Baby Police” is in de avond van 11 januari door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) aangehouden. Deze verdachte blijkt betrokken te zijn in drie andere berovingszaken en een geval van vernieling. Het is niet uitgesloten dat er meerdere verdachten in deze zaak zullen worden aangehouden.

De korpschef sprak te Ephraimzegen ook de Buurtmanagers die met de Bestuursdienst voor controle werkzaamheden op pad waren toe.