Kogelinslagen in woningen Lelydorp: Oproep tot verantwoordelijk wapengebruik

GFC NIEUWSREDACTIE- Het politiebureau Lelydorp in Suriname werd deze week opgeschrikt door meldingen van kogelinslagen in twee woningen aan de Braamshoopweg.

De politie kwam ter plaatse na de alarmerende oproep en ontdekte zorgwekkende schade in beide huizen.

Een van de bewoonsters van de getroffen woningen overhandigde de politie een verontrustend bewijsstuk: een koperen projectiel dat zij in haar woonkamer op een stapel kleren had aangetroffen. Het plafond, bedekt met PVC-schroten en het dak van de woning, bleek doorboord te zijn door een klein gaatje. Het bleek te gaan om een kogelinslag.

Een buurtonderzoek bracht aan het licht dat een andere buurtbewoonster eveneens slachtoffer was geworden van een kogelinslag in haar woning. Ook hier was het dak en plafond doorboord met een vergelijkbaar gaatje. Opnieuw werd een koperen projectiel aangetroffen en overhandigd aan de politie. Opvallend was dat beide projectielen van hetzelfde kaliber waren, namelijk 9 mm.

De Forensische Opsporingsafdeling (FO) werd ingeschakeld om nader onderzoek te verrichten. De zorgen over deze incidenten nemen toe, vooral gezien het gevaar dat dergelijke onverantwoordelijke acties met zich meebrengen voor de gemeenschap.

OOK INTERESSANT
IsDB-president historisch bezoek aan Latijns-Amerika om banden met Guyana en Suriname te versterken

De politie benadrukt met klem dat individuen in het bezit van wapens, inclusief leden van gewapende machten, verantwoordelijk en voorzichtig moeten omgaan met hun vuurwapens. Het onnodig gebruik van wapens kan leiden tot ernstige gevolgen voor onschuldige mensen en hun eigendommen. De veiligheid van de gemeenschap staat op het spel en er wordt een beroep gedaan op een verantwoorde omgang met wapens om verdere incidenten te voorkomen.