fbpx

Klap Fiona nog verwoestender, omdat Puerto Rico nog moet herstellen van orkaan Maria

GFC NIEUWSREDACTIE- De klap van Fiona is nog verwoestender, omdat Puerto Rico nog moet herstellen van de orkaan Maria, die in 2017 bijna 3.000 mensen het leven kostte en het elektriciteitsnet verwoestte.

Vijf jaar later zijn meer dan 3.000 huizen op het eiland nog steeds bedekt met blauwe zeilen.

De storm rukte de wegbedekking weg, rukte daken af ​​en zorgde ervoor dat stortregens de huizen binnenstroomden. Het haalde ook een brug weg en zette twee luchthavens onder water.

Autoriteiten meldden twee doden door de orkaan: een Puerto Ricaanse man die werd weggevaagd door een overstroomde rivier en een persoon in de Dominicaanse Republiek die werd geraakt door een vallende boom.

BEKIJK OOK
Zweden vindt nieuw lek in Russische gaspijpleiding

Er werd nog steeds verwacht dat de storm op sommige plaatsen tot 38 centimeter regen zou dumpen, terwijl zij wegdraaide van het Amerikaanse grondgebied waar 3,2 miljoen mensen wonen.

Volgens voorspellingen zou de storm uitgroeien tot een grote orkaan van categorie 3 of hoger. Het was op een pad om dinsdag dicht bij de Turks- en Caicoseilanden te passeren en er werd niet verwacht dat het het Amerikaanse vasteland zou bedreigen.