Kim Kardashian heeft iconische jurk Marilyn Monroe beschadigd na Met Gala

GFC NIEUWSREDACTIE- Kim Kardashian en Ripley’s Believe It or Not! worden beschuldigd van “onherstelbare schade” aan de iconische jurk van Marilyn Monroe, nadat het bedrijf het aan Kardashian had uitgeleend om te dragen naar het Met Gala dit jaar.

Rolling Stone heeft de legitimiteit van de recente foto’s bevestigd, waarop bleek dat de jurk is beschadigd.

Op veilingfoto’s van 2016 zijn er één tot twee met de hand genaaide kristallen die de achterkant van de jurk versieren die ontbreken, terwijl Ripley’s recente video nog een paar edelstenen laat zien.

Maar op de foto’s van zondag is te zien dat er nog meer kralen waren afgevallen, sommige juwelen aan een zijden draadje hingen en schade aan een van de riemen.

Er zijn ook merkbaar scheuren in de delicate zijden soufflestof bij de rits- en sluitingsbehuizingen.

De gescheurde delen van de jurk zijn vrijwel zeker niet te herstellen, omdat de speciale Franse zijdeweefselstof niet langer wordt geproduceerd en in de Verenigde Staten verboden is vanwege het licht ontvlambare karakter.

“Het is gewoon heel erg teleurstellend”, vertelt Marilyn Monroe-historicus en -verzamelaar Scott Fortner aan Rolling Stone nadat zijn eerste bericht met de foto’s viraal ging.

“Het is een cultureel icoon. Het is een politiek icoon. Het is een Hollywood-icoon. Het is niet alleen een jurk, het is een deel van de Amerikaanse geschiedenis … en het zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Foto: Taylor Hill