fbpx

Kanye West in grote financiële problemen, Yeezy brand wordt deze week verwijderd uit kantoren

GFC NIEUWSREDACTIE- Vier jaar geleden verhuisde Kanye West het hoofdkantoor van zijn Yeezy-merk naar een nieuwe studio in Calabasas, Californië.

Lokale ontwerper Willo Perron gaf de ruimte een kale esthetiek ter ere van “utilitarisme en brutalisme”.

Yeezy is sindsdien uit die grote ruimte verhuisd naar een veel bescheidener gebouw. Helaas, volgens de Blast, wordt die ook uit die ruimte geschopt, maar deze keer voor het niet betalen van huur – wat de bezorgdheid oproept dat Ye zich in een behoorlijk precaire financiële toestand bevindt.

Volgens nieuwe juridische documenten, verkregen door The Blast, beweert een bedrijf genaamd ‘CT Calabasas’ dat het bedrijf ‘Yeezy Apparel’ minstens twee maanden huur achterstand heeft.

Het bedrijf van Kanye wordt ervan beschuldigd 63.254 dollar aan achterstallige huur verschuldigd te zijn. In de aanvraag beweert het bedrijf dat het al in 2015 een deal heeft gesloten met het merk van Kanye, toen het nog ‘West Brands Fashion’ heette. Maar in 2016 zeggen ze dat Yeezy Apparel fuseerde met het andere bedrijf van Kanye “waardoor het belang van West Brand in de lease werd opgevolgd.

BEKIJK OOK
Dave Bautista krijgt nooit romantische komedieaanbiedingen: 'Ben ik zo onaantrekkelijk?

Op dat moment stemde Yeezy ermee in om $ 31.477,40 per maand te betalen voor de kantoorruimte. Op dit moment beweert de verhuurder dat het niet is betaald voor november of december en wil hem eruit!

“Binnen drie dagen na betekening van deze kennisgeving aan u, moet u het bedrag van de genoemde huur volledig betalen of het pand verlaten en het bezit ervan aan de gemachtigde agent voor uw verhuurder leveren”, luidt het ontruimingsbericht.

Het voegt eraan toe: “Als u niet betaalt of stopt, zal er een gerechtelijke procedure tegen u worden ingesteld voor het bezit van het pand, verbeurdverklaring van de overeenkomst en voor geldelijke schadevergoeding zoals wettelijk toegestaan. U wordt er verder van op de hoogte gebracht dat de Verhuurder er door deze Kennisgeving voor kiest en hierbij een verbeurdverklaring van de Huurovereenkomst verklaart als deze huur niet binnen drie (3) dagen volledig wordt betaald.”