Jongere broer door politie Flora ingesloten voor vernieling

GFC NIEUWSREDACTIE- De 23-jarige D.B. is op 9 januari door de politie van Flora ingesloten, nadat hij zich in de avond van 8 januari schuldig maakte aan vernielingen.
Een zus van de verdachte D.B. deed op diezelfde avond aangifte van vernieling tegen haar jongere broer. Zij verklaarde aan de politie dat zij op bezoek was bij haar moeder aan de Floralaan. Op een bepaald moment kwam D.B. die eveneens op dat adres woont thuis aan.
Met modderige voeten liep hij de woonkamer binnen, waarna hij zich naar de keuken begaf. Zijn zus keurde dit af en vroeg hem beleefd om de ruimten die hij vies had gemaakt weer netjes te zetten.
Dit viel niet in goede aarde bij de jongere broer en hield zijn zus voor dat hij later op de avond alles weer netjes zou zetten. De moeder kwam ertussen en stond erop dat haar zoon dat direct deed.
D.B. was niet te houden en ging dusdanig te keer, waardoor er een woordenwisseling ontstond tussen zus en jongere broer.
De jongeman raakte zo verhit, dat hij in het heel huis een troep maakte. Hij ging vervolgens de slaapkamer van zijn moeder binnen en vernielde de spiegel van de klerenkast.
De zus maakte van het gedrag en de vernielingen van D.B. opnamen met haar mobiele telefoon. Toen D.B. dit door had, sloeg hij het telefoontoestel uit de handen van zijn zus. Haar mobiele telefoon viel en werd onbruikbaar.
Ondanks deze vernielingen bleek D.B. geen voldoening te hebben. Hij liep naar buiten en trapte in op de auto van zijn zus die voor de woning geparkeerd stond. Het voor vendel van het voertuig vertoont schade.
Na enkele uren meldde de driftige jongeman zich aan op het politiebureau Flora. Hij werd aangehouden en voorgeleid.

Overige berichten