fbpx

Indonesië neemt wet aan die seks buiten het huwelijk verbiedt

GFC NIEUWSREDACTIE- Wetgevers in Indonesië hebben unaniem een wet aangenomen die seks buiten het huwelijk verbiedt.

Op het delict staat een mogelijke straf van een jaar cel.

De nieuwe code is ook van toepassing op buitenlandse ingezetenen en toeristen en verbiedt samenwonen voor het huwelijk, samen met verschillende andere mandaten.

Bovendien verbiedt het 200 pagina’s tellende wetgevingsdocument afvalligheid en schetst het straffen voor het beledigen van de president of het uiten van standpunten die in strijd zijn met de nationale ideologie.

“Iedereen is overeengekomen om de (ontwerpwijzigingen) in de wet te ratificeren”, zei wetgever Bambang Wuryanto, die de parlementaire commissie leidde die verantwoordelijk was voor het herzien van de code uit het koloniale tijdperk. “De oude code behoort tot Nederlands erfgoed … en is niet langer relevant.”

BEKIJK OOK
Zelfmoordaanslag Bij Pakistaanse moskee, tientallen doden

Indonesië, een land met een moslimmeerderheid van 270 miljoen, heeft de afgelopen jaren een toename van religieus conservatisme meegemaakt. In delen van het land worden al strenge islamitische wetten gehandhaafd, waaronder een verbod op alcohol en gokken. Homoseksualiteit en overspel zijn twee van een reeks “overtredingen” die kunnen leiden tot openbare geseling.

Minister van Justitie en Mensenrechten Yasonna Laoly zei dat het creëren van een wetboek van strafrecht dat “alle belangen tegemoetkomt” niet gemakkelijk is voor een multicultureel en multi-etnisch land als Indonesië.

Hij hoopt dat Indonesiërs begrijpen dat wetgevers er alles aan hebben gedaan om tegemoet te komen aan ‘publieke aspiraties’.