fbpx

Indonesië: Meer dan 150 doden als aardbeving eiland Java treft

GFC NIEUWSREDACTIE- Ambtenaren meldden tientallen doden nadat een aardbeving het dichtbevolkte eiland Java trof, met bevingen die ook in de Indonesische hoofdstad werden gevoeld Jakarta.

Tenminste 162 mensen werden gedood na een aardbeving die maandag het Indonesische eiland Java trof, waarbij de bevingen werden gevoeld in de hoofdstad Jakarta, zei de gouverneur van het eiland.

De aardbeving met een kracht van 5,6 op de schaal van Richter – volgens de US Geological Survey – sloeg ‘s middags toe in de regio Cianjur in de provincie West-Java, ongeveer 75 kilometer (47 mijl) ten zuiden van de hoofdstad.

De gouverneur van West-Java, Ridwan Kamil, zei maandagavond op een persconferentie: “Het spijt me te moeten meedelen dat er 162 doden zijn.”

BEKIJK OOK
Harris' bezoek aan Filipijns eiland kan spanningen met China doen oplopen

Ten minste 326 mensen raakten gewond bij de aardbeving, voegde de gouverneur eraan toe, met veel opgelopen breuken “door te worden verpletterd in de ruïnes.”

Het aantal doden en gewonden werd nog steeds beoordeeld en de autoriteiten zeiden dat beide konden stijgen.

Eerdere schattingen schatten het aantal gewonden op ruim 700. Het nationale agentschap voor rampenbestrijding van Indonesië, BNPB, zei dat ten minste 25 mensen vermoedelijk vastzitten onder puin.

De eerste tellingen schatten dat 2.000 huizen werden beschadigd, waarbij 13.000 mensen naar evacuatiecentra werden gebracht.