India blijft Suriname steunen

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname wil de bilaterale relatie met de Republiek van India verstevigen.

Afspraken die op regeringsniveau gemaakt zijn tussen beide landen in 2018, blijven overeind staan. Dat kwam naar voren tijdens het beleefdheidsbezoek van de nieuwe Indiase ambassadeur, Shankar Balachandran, aan de Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk.

Bij die gelegenheid werd een speciale brief van de Indiase regering aan Brunswijk overhandigd. Hem werd ook de Raksha bandhan, een beschermkoord, om diens pols gebonden. Het Raksha Bandhanfeest is bedoeld om de relatie tussen broer en zus te gedenken.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Brunswijk is momenteel de machtigste man van Suriname en staat het dichtst bij het volk

Ondersteuning India

De bestaande kredietlijn vanuit India wordt gecontinueerd. De ambassadeur, die op 7 augustus aantrad, deed ook de toezegging dat een andere financiële steun aan Suriname zal worden opgetrokken naar US Dollar 25 miljoen.

De vp vroeg aandacht voor het voortzetten van de steun aan een zonnepanelenproject, dat met financiële steun van India wordt uitgevoerd.

Het bezoek van de ambassadeur aan de vp maakt onderdeel uit van een reeks officiële bezoeken. De ambassadeur is bezig bezoeken af te leggen aan districten.

Wanneer hij Marowijne, het geboortedistrict van de vp aandoet, is het de wens van Brunswijk om als gastheer op te treden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten