In Suriname moet je minstens SRD 12000,- verdienen om op redelijk niveau te kunnen leven

portemnee 2

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens een besloten vergadering van het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) afgelopen weekend kwamen de hoge kosten van levensonderhoud in Suriname aan de orde.

Tijdens de meeting waaraan negen leden van het KIVC participeerden, werden schattingen gemaakt over de bedragen die per maand nodig zijn om een gezin met twee kinderen op een redelijk niveau te onderhouden.

Volgens het VrouwenCollectief staan de gemiddelde salarissen die momenteel in het land worden uitbetaald helemaal niet meer in verhouding met de significant toegenomen kosten van levensmiddelen, huurtarieven, nutsvoorzieningen, verzekeringskosten en brandstofprijzen.

“Wil je anno 2022 een normaal leven leiden zonder al te veel geldzorgen en zo af en toe ook nog eens met het gezin in eigen land vakantie vieren, dan heb je al gauw een maandinkomen nodig rond de twaalfduizend Surinaamse dollars, berekende het KIVC.

“De tijd dat een gezin goed kan rondkomen met bedragen van vijfduizend of zesduizend SRD zijn wij allang gepasseerd. Het Surinaams geld wordt steeds minder waard” dat is helaas de harde realiteit, aldus het KIVC.

OOK INTERESSANT
Een Marron met een gouden touch, Brunswijk, zal het beter doen als president van Suriname

Het VrouwenCollectief is van oordeel dat de regering te weinig doet om de geldbestedingsruimte van Surinamers te verruimen terwijl dat de grootste zorg is van veel gezinnen.