fbpx

In oktober start uitwisselingstraject SU Talent

GFC NIEUWSREDACTIE- In 2019 zochten professioneel zangeres en zangdocente Shirley Spoor en Stichting Fu Den Sani (FDS) contact met elkaar om samen een uitwisselingsproject te ontwikkelen op het gebied van zangeducatie en talentontwikkeling in Suriname.

Shirley is ook in Suriname een bekende artiest. Uit gesprekken met collega muzikanten blijkt er in Suriname behoefte aan bredere professionalisering binnen het artiestenvak en in Nederland aan kennisvergroting van Surinaamse muziekstromingen.

Wat is SU Talent?

SU Talent is een uitwisselingstraject: het verdiept en versterkt de Surinaamse (zang)infrastructuur, professionaliseert zangtalent, biedt hen een internationaal podium en vergroot in Nederland de kennis over Surinaamse muziekstromingen binnen en buiten het onderwijs.

SU Talent is een talentenjacht: het biedt opkomend talent uit Suriname een podium om zichzelf als volwaardig professioneel artiest te ontwikkelen en zich aan een breed publiek te presenteren.

SU Talent is een educatie traject: jong Surinaams talent leert via workshops en masterclasses meer over alle facetten van het artiestenvak onder begeleiding van professionals uit Suriname en Nederland.

BEKIJK OOK
Ondersteuning bij BTW-registratie vanaf 1 december mogelijk

In Suriname wordt SU Talent uitgevoerd in samenwerking met het Conservatorium van Suriname, de Nationale Volksmuziekschool, Music & Me en vele individuele vakprofessionals.

Alle zangers (15-25 jaar), die ervaring hebben, worden opgeroepen om in oktober 2022 mee te doen met deze talentenjacht. De audities worden door een deskundige internationale jury beoordeeld. Er is plek voor 6 zangtalenten om mee te doen.

Alle kandidaten volgen het gehele educatietraject van SU Talent tussen november 2022 en maart 2023.

In de laatste maand vinden twee afvalrondes plaats, waarin de jury beslist welke kandidaten door gaan naar de finale.

De winnaar krijgt een exclusief optreden in 2023 op een bekend groot podium in Nederland.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, in het kader van de regeling ‘Internationale Samenwerking’.