fbpx

Man (57) uit Paramaribo bluft over zijn levensgevaarlijk verhoogde bloeddruk

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een 57- jarige vader van zes kinderen die woont in Paramaribo, Suriname, bezorgt zijn familieleden sinds een paar weken enorm veel ergernis.

De 50- plusser heeft een aantal foto’s laten maken van de cijfers op een display van een bloeddrukmeter: de waarden van zijn bloeddruk.

De man liet zijn tensie vaker meten bij een vriend die thuis een meetapparaat heeft. Dat gebeurde nadat hij erover klaagde dat hij zich de laatste maanden helemaal niet lekker voelt.

Op de foto’s die hij aan zijn ouders, broers en zussen heeft laten zien, is duidelijk te zien dat er sprake is van een levensgevaarlijk hoge bloeddruk: 183/119.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen plassen regelmatig in hun broek tijdens trainen in de gym

Een broer van de “bloeddrukpatiënt” vertelt aan GFC Nieuws dat de metingen door de vriend op verschillende dagen zijn uitgevoerd.

Ook heeft de “patiënt” conform geldende protocollen langer dan 10 minuten voorafgaande aan de metingen rustig gezeten, dus zich niet ingespannen.

Familieleden storen zich mateloos aan het gedrag van hun verwant, omdat hij weigert naar de dokter te gaan en zelfs ermee pronkt dat hij een sterk verhoogde bloeddruk heeft.

Hij bluft er zelfs over dat er niets erg met hem kan gebeuren.

BEKIJK OOK  Universiteitsstudent die een aanhoudende hoest toeschrijft aan COVID-19 blijkt kanker te hebben

De broer van de imbeciel vertelt verder aan GFC dat hij het vermoeden heeft dat ook zijn suikerwaarden veel te hoog zijn.

“Hij drinkt en plast de hele dag door als hij bij mijn ouders op bezoek is. Bovendien is zijn gezicht eigenaardig opgezwollen. Volgens mij werken zijn nieren niet meer optimaal”.

“Maar hij weigert naar een arts te gaan. Wij hebben hem een aantal keer gesmeekt, hij wil niet”.

“Mijn moeder vraagt hem zelfs huilend om de dokter desnoods om medicijnen te vragen, maar hij doet er laconiek over”, aldus de bezorgde broer.

BEKIJK OOK: Zonnebloemolie is ongezond en maakt extra dik

Experts zijn het erover eens dat een verhoogde bloeddruk gekwalificeerd mag worden als een sluipmoordenaar die de kans op een dodelijke hartaanval, beroerte en hartfalen significant vergroot.

Daarnaast is de kans op nierschade, oogaandoeningen, schade aan de bloedvaten, het hart, erectiedisfunctie en tal van andere aandoeningen sterk verhoogd.

Er zijn verschillende medicijnen waaronder ARB’s (Telmisartan) en ACE- remmers (Perindopril) met een 24- uurs werking die samen met leefstijlaanpassingen heel goed in staat zijn om een verhoogde bloeddruk omlaag te brengen.