fbpx

IDB-delegatie bezoekt Godo Holo

GFC NIEUWSREDACTIE- Een delegatie van de Inter- American Development Bank (IDB) bestaande uit onder andere Project team Leader, Sergio Ballon, en Sector Manager for Infrastructure and Energy, Ariel Yepez, is naar het dorp Godo Holo afgereisd.

Tijdens deze oriëntatie missie is de solar plant bezocht en zijn ook de mogelijkheden die het hybride zonne-energiesysteem biedt op onder meer het vlak van uitbreiding, besproken.
Volgens Rachêle van de Scheur-Rijker, program manager vanuit het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen voor het Hybrid Solar Energy Project, is het streven om het gehanteerde model voor de hernieuwbare energievoorziening te Godoholo in te zetten voor de elektrificatievoorziening van de overige dorpen.
Binnen afzienbare periode zal dan ook de oplevering van het project dat door de IDB is gefinancierd, plaatsvinden. Drie maanden na de ingebruikname van het nieuwe systeem, zal het oude netwerk komen te vervallen.

BEKIJK OOK
31-jarige autobestuurder zonder rijbewijs rijdt bromfietser ziekenhuis in

Eerder in de week bracht de delegatie een bezoek aan minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH).

Tijdens dat bezoek heeft de minister een uiteenzetting gegeven van de NH-projecten per beleidsgebied. Hij ging onder andere in op de financiering van de studie om 11 dorpen in het zuiden van Suriname te voorzien van 24 uur elektriciteit en drinkwater.