Huidige regering Suriname moet eerlijke kans krijgen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regering Santokhi – Brunswijk moet een eerlijke kans krijgen om de enorme ravage die is aangericht door het vorige regeerteam te herstellen.

Dat dit de komende jaren gepaard zal gaan met veel opofferingen, moet ook veel beter duidelijk gemaakt worden aan burgers.

Bovendien moet er goede uitleg gegeven worden aan het volk over de schuldvraag. Wie is verantwoordelijk voor de economische malaise waarin wij nu in terecht zijn gekomen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Schandalige stijging van wisselkoersen en armoede in Suriname laat het volk koud

De regering die momenteel nog geen jaar aan het roer staat kan beslist niet volledig aansprakelijk hiervoor worden gesteld. Daarvan moet de bevolking doordrongen worden.

Dat is het standpunt van het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC).

“Het huidige kabinet is bezig met het uitvoeren van een plan om orde op zaken te stellen. Het moet daarvoor alle ruimte krijgen en kan eigenlijk pas in een later stadium beoordeeld worden op haar performance”.

“Het is nu nog te vroeg om harde conclusies te trekken over de effecten van hun beleid”, aldus het VrouwenCollectief.

“Geef de regering een eerlijke kans om in alle rust hun plannen te realiseren en wees niet te voorbarig. Mogelijk komen wij als land in veel beter vaarwater terecht”, meldt het KSVC in een verklaring aan GFC.

 

Overige berichten