fbpx

Schandalige stijging van wisselkoersen en armoede in Suriname laat het volk koud

INGEZONDEN- Het is nog steeds niet doorgedrongen bij de meerderheid van de mensen in Suriname dat ze naargelang de wisselkoersen voor buitenlands geld stijgen, ook steeds armer worden.

Het is schokkend dat tijdens gesprekken met sommige mensen geconcludeerd moet worden dat veel van hen de correlatie niet weten te leggen met de alsmaar hogere prijzen in de winkels en de stijgende wisselkoersen voor Amerikaanse – en Europese valuta.

Zo vertelde vriendinnen onlangs aan mij dat zij zich niet druk maken om de hogere US$dollar koers ten opzichte van de SRD, want ze gaan ervan uit dat ze toch geen dollars kopen en verkopen. Het laat hen koud. En dat is helaas bij veel landgenoten het geval.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Parlementariërs in Suriname in slaap gevallen, regeringslieden mogen ongestoord graaien

Te onwetend om het verband te kunnen leggen met de funeste gevolgen voor onze toch al uiterst zwakke koopkracht.

BEKIJK OOK
Aantal baby’s binnen enkele uren na elkaar overleden in AZP, volgens berichten ouders

Het blijkt met de week meer en meer dat de Surinaamse regering niet in staat is om de wisselkoersen positief te beïnvloeden. Het lijkt er integendeel op dat ze de hogere koersen stimuleren!

Ook de prognoses van de zogenaamde economische deskundigen dat de wisselkoersen zonder staatsinterventies niet noemenswaardig zullen stijgen komen nu al niet uit. Zij verkondigen pure onzin!

Intussen zijn de koersen voor zowel de euro en Amerikaanse dollar weer met meer dan 10 procent omhoog gegaan en zijn wij dus weer een stuk in financieel opzicht achteruitgegaan.

Met veel dank aan de geweldige deskundigen die de leiding hebben over Suriname. Het is gewoon een schandalige situatie waarin wij in terecht zijn gekomen!

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]