fbpx

Hotels in Paramaribo relatief duurder dan grote steden in Nederland

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Om te logeren in driesterren- en viersterrenhotels in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo ben je relatief iets meer geld kwijt in vergelijking met een grote stad in Nederland zoals Den Haag.

Dat laat althans een toerist die recent naar deze Zuid- Amerikaanse stad is geweest aan GFC Lifestyle weten.

Vooral logeergelegenheden in het uitgaanscentrum van Paramaribo zijn te duur. Per kamer wordt gemiddeld tussen de 110 tot 140 Amerikaanse dollars in rekening gebracht.

“Hoteleigenaren moeten ook nagaan hoeveel toeristische attracties er zijn in de omgeving. Als je het centrum van Den Haag vergelijkt met dat van Paramaribo is het verschil enorm”, zegt een heer die woont in de Hofstad.

“In Paramaribo centrum valt er niet meer te doen dan een paar blokjes lopen, en zijn er een paar terrasjes waar je wat kunt drinken”.

OOK INTERESSANT
'Bangerik' wil extreem pijnlijke wortelkanaalbehandeling bij tandarts zonder verdoving

In onze stad zijn er tal van musea, Scheveningen strand, de Noordzee, veel winkels, het Omniversum, Madurodam, het Binnenhof, paleis Noordeinde, het Vredespaleis, Chinatown, Sea Life Scheveningen, Panorama Mesdag en nog veel bezienswaardigheden.

“Desondanks zijn gelijksoortige hotels bij ons in het centrum niet duurder dan bij jullie in Paramaribo en dat is krom. Suriname is mooi, de mensen vriendelijk en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar er moet dringend een reductie plaatsvinden van de vlieg en hotelkosten”, meent hij.