fbpx

Het volk is politiek moe!

INGEZONDENWanneer zullen politici in dit mooi land Suriname beseffen dat zij in dienst staan van de samenleving en niet leven in Graailand?

Het volk is moe van de politieke leugens. Moe van de propaganda, moe van polarisering, moe van corruptie en moe van de verdeeldheid. Achtereenvolgende regeringen maken zich hier helaas aan schuldig.

Wanneer het op verkozen worden aankomt, heeft onze politieke kaste heel even aandacht voor het bevolkingsdeel dat maandelijks nauwelijks SRD 2.000 verdient. En verbaas je niet: er zijn gezinnen die het met veel minder moeten doen, terwijl politici leven in Graailand.

Zie maar de jongste maatregel, waarbij de regering besluit de vervoerstoelage van de politieke kaste te verhogen, terwijl grote delen van het volk verzuipen.

Het is gemakkelijk om maatregelen te nemen die de burger treffen als je daar zelf niets van voelt omdat je zoveel meer verdient!

BEKIJK OOK
SLM sluit lease-overeenkomst met AERCAP

Wij zijn echt politiek moe!

Wij, het volk van Suriname, willen dat de politiek vertrekt vanuit een engagement voor de samenleving.
De politiek is ziek van de privileges en de heimelijke verstandhouding met de haute finance.

Politici in Suriname moeten nu eens goed gaan beseffen dat zij in dienst van de samenleving staan, niet in dienst van zichzelf of van het grote geld.

We hebben een politieke vernieuwing nodig waarbij transparantie centraal staat als het eerste wapen in de strijd tegen de graaicultuur.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Moderne treinen en zesbaanswegen met viaducten in Suriname